image/svg+xml

Läs mer om vår
passion för mat
och kärlek till dryck

Hitta hit

Vår restaurang Vesterbrunn i Jönköping är belägen vid södra munksjön, längs med det fina promenadstråket. Adressen är Skeppsbrogatan 2, vi ligger på markplan i samma hus som Jordbruksverket och Skogsstyrelsen. I nuläget, innan området runt här är färdigbyggt är det möjligt att parkera utanför restaurangen på ”vändplanen”. Varmt välkomna hit!

Vår historia

2013 startade vi vår första restaurang på Solåsen, Anne som jobbat 10 år som köksmästare på Nilssons mat och catering kände att det var dags att stå på egna ben. Tillsammans med David drog dom igång Annes Husman. 

Från början var bara Annes mamma Anita anställd, men snart växte kundantalet och de anställda likaså. ”Endast avhämtning” stod det vid entrén i många år men nu är det även öppet för sittande gäster på Solåsen. 

Efter ett par år på Solåsen kom ett erbjudande om en etablering på Torsvik, en satsning vi inte ångrat. 140 sittplatser och ett kök byggt för 1000 portioner var en dröm för Anne och David.

När vi nu slår upp portarna för Vesterbrunn Brasseri & Bar räknar vi till 20 st anställd i vår lilla koncern med tre restauranger där vi kan erbjuda det mesta inom restaurangvärlden. Läs mer om Annes Husman här.

Varför Vesterbrunn?

Namnet Vesterbrunn är inget nytt, det fanns i trakten runt södra Munksjön långt tillbaka i tiden. Tidigt 1700-tal upptäckte man vattnets helande krafter och fann då en naturlig hälsokälla dit Jönköpingsbor tog sig för att dricka brunn som det kallades. Det var inte bara ett ställe där man fick en läkande hälsokur utan även en plats där man träffades och njöt av livet. Nu efter många hundra åt väcker vi liv i historien och tar tillbaka namnet Vesterbrunn, brunnen är sedan länge borta och vattnet kanske inte lika helande längre. Men tanken om att väcka en naturlig samlingsplats till liv är mer aktuell än någonsin.