Läs mer om vår
passion för mat
och kärlek till dryck

VÅR HISTORIA och alla vi bakom.

– Vår resa började 2013

Då öppnade vi vår första restaurang i Jönköping, Annes Husman AB.

Anne hade då arbetat i tio år som anställd köksmästare men kände att det var dags att stå på egna ben.

David som tidigare drivit företag fast i annan bransch är utbildad Sommelier och har alltid brunnit för mat och bra drycker, tillsammans hittade de en gemensam nämnare och startade en gastronomisk resa.

Från litet familjeföretag till växande verksamhet

Bra vällagad lunch i allmänhet och  Svensk husmanskost i synnerhet har alltid legat båda varmt om hjärtat och de gjorde även verklighet av tankarna gällande vilka råvaror som skulle användas, all mat ska lagas med 100% Svenska köttråvaror, vilket snabbt visade sig bli ett framgångsrecept.

Idag driver vi tre restauranger

När Vesterbrunn Brasseri & Bar slog upp dörrarna 2021 så hade tankarna om en kvällsrestaurang som serverade mat med bara lokalproducerade råvaror slagit rot hos Anne och David.

Tillsammans med vår personal formades ett unikt koncept som lever och utvecklas varje dag och som är Vesterbrunn!

David och Anne plockar, odlar och förädlar många av de råvarorna som gör Vesterbrunn unikt.

Våra restauranger sysselsätter vi idag fler än 20 personer och i vår lilla koncern kan vi erbjuda det mesta inom restaurangvärlden, från fika och frukost till lunch, avsmakningsmenyer och vinprovningar.

VESTERBRUNN - ETT NAMN MED HISTORIA

Namnet Vesterbrunn är inget nytt. Det har funnits i trakten runt södra Munksjön i flera hundra år. Redan på tidigt 1700-tal upptäcktes vattnets helande krafter. Man fann då en naturlig hälsokälla. Hit tog sig Jönköpingsbor för att ”dricka brunn”, som man sa på den tiden.

Nu, flera hundra år senare, återupplivar vi namnet Vesterbrunn. Brunnen finns inte längre kvar och vattnet är kanske inte lika helande. Men idén om en levande samlingsplats är mer aktuell än någonsin.

Platsen blev inte bara känd för sina läkande egenskaper. Den blev också en naturlig mötesplats där människor träffades, samtalade och njöt av livet.

MÄNNISKORNA BAKOM UPPLEVELSEN

Bakom tallrikarna, glasen och kvällens service finns ett team som delar en enkel filosofi: att skapa något genuint. Vi värnar om våra lokala producenter, tar oss tid att lära oss varje råvara och strävar efter att lyfta smakerna med känsla. Men viktigast av allt, vi vill att du känner dig välkommen. 


Välkommen att möta oss.

John Persson

John Persson

Köksmästare

Emma Florin - Restaurangchef

Emma Florin

Restaurangchef

Fredrik Strandesjö

Fredrik Strandesjö

Kock

Lisa Stark - Sommelier

Sommelier

Lisa Stark

Ella Wikell - Kock

Ella Wikell

Kock

Andrei Roman - Kock

Kock

Andrei Roman

HITTA HIT

Vår restaurang ligger vid den södra delen av Munksjön, längs det vackra promenadstråket. Adressen är Skeppsbrogatan 2. Vi finns på markplan i samma hus som Jordbruksverket och Skogsstyrelsen.

 

Det är enkelt att ta sig hit med kollektivtrafik. Flera busslinjer stannar precis utanför på hållplatsen Kämpevägen.

För dig som kommer med bil finns ett parkeringshus runt hörnet. Det gör att du alltid har nära till oss, oavsett färdsätt.

 

Vi ser fram emot att ta emot dig hos oss – varmt välkommen till vår restaurang!