Läs mer om vår
passion för mat
och kärlek till dryck

VÅR HISTORIA

– Vår resa började 2013

År 2013 öppnade vi vår första restaurang på Solåsen. Anne hade då arbetat i tio år som köksmästare på Nilssons Mat & Catering. Hon kände att det var dags att stå på egna ben. Tillsammans med David startade hon Annes Husman.

 

Från litet familjeföretag till växande verksamhet

I början var det bara Annes mamma Anita som var anställd. Snart växte kundantalet och med det även personalstyrkan. Under flera år erbjöd vi endast avhämtning. Numera är restaurangen på Solåsen öppen även för sittande gäster.

Efter några år fick vi möjlighet att öppna en restaurang på Torsvik. Det var en satsning vi aldrig har ångrat. Med 140 sittplatser och ett kök anpassat för 1 000 portioner förverkligade Anne och David en dröm.

 

Idag driver vi tre restauranger

Nu öppnar vi Vesterbrunn Brasseri & Bar. Tillsammans med våra andra restauranger sysselsätter vi idag 20 personer i vår lilla koncern. Här kan vi erbjuda det mesta inom restaurangvärlden.

David Jonsson och Anne Lindahl tittar leendes in i kameran iklädd kockkläder

VESTERBRUNN - ETT NAMN MED HISTORIA

Namnet Vesterbrunn är inget nytt. Det har funnits i trakten runt södra Munksjön i flera hundra år. Redan på tidigt 1700-tal upptäcktes vattnets helande krafter. Man fann då en naturlig hälsokälla. Hit tog sig Jönköpingsbor för att ”dricka brunn”, som man sa på den tiden.

 

Nu, flera hundra år senare, återupplivar vi namnet Vesterbrunn. Brunnen finns inte längre kvar och vattnet är kanske inte lika helande. Men idén om en levande samlingsplats är mer aktuell än någonsin.

Platsen blev inte bara känd för sina läkande egenskaper. Den blev också en naturlig mötesplats där människor träffades, samtalade och njöt av livet.

MÄNNISKORNA BAKOM UPPLEVELSEN

Bakom tallrikarna, glasen och kvällens service finns ett team som delar en enkel filosofi: att skapa något genuint. Vi värnar om våra lokala producenter, tar oss tid att lära oss varje råvara och strävar efter att lyfta smakerna med känsla. Men viktigast av allt, vi vill att du känner dig välkommen. 


Välkommen att möta oss.

Andrei Roman - Kock

Andrei Roman

Kock

Ella Wikell - Kock

Ella Wikell

Kock

Fredrik Strandesjö

Fredrik Strandesjö

Kock

Lisa Stark - Sommelier

Sommelier

Lisa Stark

John Persson

John Persson

Köksmästare

Emma Florin - Restaurangchef

Restaurangchef

Emma Florin

HITTA HIT

Vår restaurang ligger vid den södra delen av Munksjön, längs det vackra promenadstråket. Adressen är Skeppsbrogatan 2. Vi finns på markplan i samma hus som Jordbruksverket och Skogsstyrelsen.

 

Det är enkelt att ta sig hit med kollektivtrafik. Flera busslinjer stannar precis utanför på hållplatsen Kämpevägen.

För dig som kommer med bil finns ett parkeringshus runt hörnet. Det gör att du alltid har nära till oss, oavsett färdsätt.

 

Vi ser fram emot att ta emot dig hos oss – varmt välkommen till vår restaurang!